26 Mayıs 2009 Salı

Milli Emlak Önemli Duyuru

DUYURU

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin yönetimine ilişkin hizmetleri yürütme görevi 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle Genel Müdürlüğümüze verilmiştir. Anılan Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesine göre Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiralanması, trampası ve üzerinde sınırlı ayni hak tesisi, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiralanması ve bu yerler için gerekli görülen hallerde kullanma izni verilmesi işlemlerini yapma Genel Müdürlüğümüz görev alanı içindedir.

Genel Müdürlüğümüze ait bu yetki İllerde Emlak Dairesi Başkanlıkları, Emlak Müdürlükleri/Milli Emlak Müdürlükleri, İlçelerde ise Malmüdürlüklerindeki Milli Emlak Şefliklerince yerine getirilmekte, kıymet takdir komisyonları ile ihale komisyonları bahsi geçen taşra teşkilatımız bünyesinde oluşturulmaktadır.

Bu işlemlerle ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz merkez teşkilatında hiçbir şekilde komisyon kurulmamaktadır.

Buna rağmen Genel Müdürlüğümüze intikal eden bazı olaylarla ilgili olarak yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda, Genel Müdürlüğümüz yetkililerinin isimleri de kullanılmak suretiyle sahte komisyonlar kurmak ve sahte evrak (komisyon kararları, sit alanı sertifikaları vs.) düzenlenmek yöntemiyle gerçeğe aykırı işlemler yapıldığı, bu belgeler kullanılarak bazı vatandaşların mağdur edildiği tespit edilmiştir. Bu tür sahtecilik yöntemlerine başvuranlar hakkında Bakanlığımızca yasal işlemler yürütülmekte olup ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurularında bulunulmaktadır.

Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatımız görev ve çalışma alanlarıyla ilgili diğer bilgilere ulaşmak amacıyla Genel Müdürlüğümüz bünyesinde Bilgi Edinme ve Halkla İlişkiler Şubesi kurulmuş olup Şubeye 0.312.415 19 02 no.lu telefonla ulaşılabilmektedir. Ayrıca Genel Müdürlüğümüz web sayfasından elektronik ortamda bilgi edinme formu doldurularak bilgi edinilebildiği gibi, görev alanları itibariyle ilgili Şubelerden doğrudan bilgi alınması da mümkün bulunmaktadır.

Öte yandan bilgi edinmek amacıyla; İllerde Emlak Dairesi Başkanlıkları, Emlak Müdürlükleri/Milli Emlak Müdürlükleri, İlçelerde ise Malmüdürlüklerindeki Milli Emlak Şefliklerine müracaat edilebilmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder