20 Mayıs 2009 Çarşamba

ANTALYA - ALANYA YOLU

ANTALYA - ALANYA YOLU



Antalya - Alanya yolu 134 km uzunluğundadır.Proje Antalya'nın 6 km. doğusunda yer alan Demokrasi Kavşağı'ndan başlayarak Alanya 'da son bulmaktadır.



Türkiye'nin güney sahillerinin en önemli turizm merkezlerinin yer aldığı bu yol Antalya ili ile birlikte Alanya'ya kadar bir çok ilçe ve belediyeyi direk olarak birbirine bağlamaktadır. Bu yol yöre ekonomisine ve turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.



Antalya'nın Alanya ile bağlantısını sağlayan ana arteri oluşturan bu yolda, günlük trafik sayısı turizm sezonunda 25 000 'leri geçmektedir.Trafik yoğunluğu göz önüne alındığında bu yolun bir an önce tamamlanarak hizmete sunulmasının önemi ortaya çıkmaktadır.



Antalya - Alanya yolu bölünmüş olarak yapılmakta olup, üstyapısı bitümlü sıcak karışım (Asfalt betonu) 'dır.Bu yolda proje standartını artırmak amacıyla 5 adet tünel yapılmaktadır.



4 kesim halinde İhale edilen projede Demokrasi Kavşağı-Köprüpazarı Çayı arasını kapsayan 37 km. uzunluğundaki 2 kesim tamamlanmıştır ve Yeşilköy-Alanya çıkışı (Alanya Çevre yolu dahil) arasını kapsayan 32 km. uzunluğundaki 4. kesim tamamlanmıştır.Bu kesim bünyesinde bulunan 5 adet tünelin aydınlatma, havalandırma ve diğer elektrifikasyon işleri tamamlanarak trafik güvenliği artırılmıştır.



Yapım çalışmalarının devam ettiği diğer 2. ve 3. kesimin bilgileri ise şöyledir:



65 km uzunluğundaki bu kesim, Köprüpazarıçayı'ndan başlayıp Yeşilköy'de son bulmaktadır.Yolun tamamı binder seviyesinde bölünmüş yol olarak trafiğe açılmıştır. Karpuzçay, Alara ve Eğrikanal köprülerinde, Akseki köprülü kavşağında ve aşınma tabakasının yapımı işlerinde çalışmalara devam edilmektedir.



Yolun 2007 yılı ödeneği kredi ve KDV karşılığı olarak toplam 17,7 milyon YTL olup kalan işlerin 2009 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmiştir.



134 km.uzunluğundaki yolun tamamı bölünmüş yol olarak trafiğe hizmet vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder