30 Ağustos 2010 Pazartesi

ÇALIŞMA RUHSATI OLMAYAN MİNİBÜSLER TRAFİKTEN MEN EDİLİYOR

ÇALIŞMA RUHSATI OLMAYAN MİNİBÜSLER TRAFİKTEN MEN EDİLİYOR


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığına Bağlı, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kontrolünde yapılan denetimlerde Zabıta ekipleri İstanbul genelinde taşımacılık yapan (M) ve (TM) Seri Plakalı Ticari Minibüslerin denetimlerini sıklaştırarak devam etmektedir.


Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirilen ve Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde kontrol edilen minibüslerden çalışma ruhsatnamesi olmayanlar ve güzergah ihlali yapanlar hakkında gerekli cezai müeyyide uygulanmıştır. C76 Kadıköy – Polis Hastanesi ve A11Cevatpaşa – Edirnekapı hattında yapılan denetimlerde Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen Çalışma Ruhsatnamesi olmayan ve güzergah ihlali yapan minibüsler Belediye Encümen kararıyla trafikten men edilmiştir.







Bu denetimler neticesinde, İstanbul genelindeki tüm toplu taşıma araçlarının kayıt altına alınması, illegal çalışmaların engellemesi ve tamamen ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Kayıt altına alınan tüm toplu taşıma araçlarına belli standartlar getirilecek ve toplu taşımacılıktaki kalite ile araç niteliği yükseltilecektir. Böylece İstanbul’da ruhsatsız taşımacılık yapılamayacak, toplu taşımacılık yapan her araç hukuki bir altlık içine girecektir.







Bu meyandaki denetimler sürdürülmekte olup; Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen “Minibüs Çalışma Ruhsatnamesi” olmayan araçlar bu belgeyi ibraz edene kadar, araçları bağlanmak suretiyle trafikten men edilecekler, çevreye ve vatandaşlara kaba-saygısız tavırlar içinde bulunan şoförler hakkında ise yönerge ve ilgili kanun hükümleri doğrultusunda işlem yapılmaktadır.



İlgili tüm esnafın mağdur durumda kalmaması için Çalışma Ruhsatnamelerini en kısa zamanda almaları, yönergede bulunan çalışma esaslarına uymaları gerekmektedir.















Haber ve Duyurular

Taksi dolmuşlardan da yıllık harç kaldırıldı

ÇALIŞMA RUHSATI OLMAYAN MİNİBÜSLER TRAFİKTEN MEN EDİLİYOR

BÜYÜKŞEHİR KORSAN TAKSİCİLİKLE MÜCADELEDE AKTİF ROL OYNUYOR

TRAFİK VE ULAŞIM SORUNLARI ELE ALINDI

2010 ÇALIŞMA RUHSAT HARÇLARI BELİRLENDİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder