6 Haziran 2009 Cumartesi

Karayolu Taşıma Yönetmeliği içeriğinde 39 adet yetki belgesi vardır

A Yetki Belgesi: Ticari amaçla otomobil ile yolcu taşımacılığı ve oto kiralama işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre üçe ayrılır.

B Yetki Belgesi: Ticari amaçla otobüs ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre üçe ayrılır.

C Yetki Belgesi: Ticari amaçla uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre üçe ayrılır.

D Yetki Belgesi: Ticari amaçla otobüs ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre üçe ayrılır.

E Yetki Belgesi: Ticari amaçla yolcu ve eşya taşımacılığı yapacak kamu kurum ve kuruluşlarına verilir. Taşımanın şekline göre ikiye ayrılır.

F Yetki Belgesi: Ticari amaçla yolcu taşımacılığı konusunda acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre ikiye ayrılır.

G Yetki Belgesi: Ticari amaçla eşya kargo taşımacılığı konusunda acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.Taşımanın şekline göre dörde ayrılır.

H Yetki Belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı konusunda komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre ikiye ayrılır.

K Yetki Belgesi: Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre üçe ayrılır.

L Yetki Belgesi: Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre ikiye ayrılır.

M Yetki Belgesi: Ticari amaçla kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.Taşımanın şekline göre üçe ayrılır.

N Yetki Belgesi: Ticari amaçla il sınırları içinde ve yurtiçi nakliyat ambarı işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre ikiye ayrılır.

P Yetki Belgesi: Dağıtıcılık yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre ikiye ayrılır.

R Yetki Belgesi: Ticari amaçla yurtiçi ve uluslararasında taşıma işleri organizatörlüğü yapacak tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre ikiye ayrılır.

T Yetki Belgesi: Terminal işletmeciliği yapacak tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilir ve üçe ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder